25.11.2017

Sinkkuelämästä avioeroon

Sarah Jessica Parker ja Thomas Haden Church näyttelevät eroavaa avioparia sarjassa Divorce. Kuva: HBO Nordic.

Sarja: Divorce
Löytyy: HBO Nordic
Luoja: Sharon Horgan
Arvio: 🌞🌞🌞
Yhdistele: Katso heti perään saman kirjoittajan sarja Catastrophe, joka sekin kuvaa räjähdysherkkää parisuhdetta.


Mitä saadaan, kun yhdistetään teräväkynäinen brittikäsikirjoittaja Sharon Horgan ja Hollywoodin tähtinäyttelijät Sarah Jessica Parker ja Thomas Haden Church? Lopputulos ei ole uusi Sex in the City, vaan avioerolle irvaileva musta komedia. Sarjan teema ja käsittelytapa ovat iso pala nieltäväksi SJP-faneille, mutta sarja on saanut hyviä arvioita Yhdysvalloissa.

Sarja alkaa kutkuttavasti. SJP:n esittämä Frances seisoo peilin edessä ja katselee huolestuneena kasvojensa ikääntymisen merkkejä. Aviomies Robert (Thomas Haden Church) kävelee sisään ja valittaa, että perheen naiset omivat vessat itselleen liian pitkäksi aikaa. Niinpä hänen oli pakko turvautua muihin keinoihin. Hän ojentaa vaimonsa nähtäväksi kahvipurkin, joka sisältää hänen hätänsä tuotoksen. Yksi kohtaus kuvaa hyytävän selkeästi tilanteen, jossa avioliitosta on kuollut romantiikka ja salaperäisyys.

Ei siis ihme, että Frances ilmoittaa pian Robertille haluavansa avioeron. Ilmoitus tulee täytenä yllätyksenä Robertille ja suistaa hänet tolaltaan. Kun hän vielä saa selville, että eron taustalla on vaimon pitkään jatkunut sivusuhde, Robertissa niksahtaa jotakin. Alkaa välienselvittely, jossa panokset kovenevat jakso jaksolta. Pääpari ottaa mittaa toisistaan rahan avulla, sillä perheen elättäjänä toiminut uraohjus Frances on vaarassa menettää erossa paljon rahaa nahjusmaisen ja persaukisen Robertin takia. Tiukimmat taistot käydään kuitenkin, ikävä kyllä, perheen kahden lapsen kohtalosta. Kausi huipentuu jaksoon, jossa lasten pelinappularooli käy ilmi harvinaisen selvällä tavalla.

Divorce ei ole katsojalle vaivaton herkkupala purtavaksi, sillä sen huumori on paikoin kiusallista ja hyvin mustaa. Sarja on kuitenkin kirjoitettu erinomaisesti, sen takeena on mm. Catastrophe-sarjankin luonut Sharon Horgan, jonka huumorintaju on aivan omaa laatuaan. Hieman tosin tuntuu siltä, että hän on joutunut hillitsemään itseään ja ideoitaan jenkkimarkkinoita ajatellen.

Parker ja Church suoriutuvat rooleistaan hyvin ja katsojaa aidosti kiinnostaa tietää, miten he selviytyvät veriseksi käyvästä erotaistelustaan. Sen saamme tietää kakkoskaudella, joka julkaistaan tammikuussa 2018. Tahti varmasti muuttuu kakkoskaudella, sillä sarjan ns. showrunner vaihtuu. HBO:n mukaan kakkoskaudella pääpari opettelee rakentamaan elämäänsä uudelleen räjähdysherkän eronsa jälkeen.

Katso kakkoskauden traileri

 

Ei kommentteja: